Hallo allemaal,

Ook ik heb GBS gehad, maar veel minder erg dan wat ik hier op deze site lees.

Het begon met 'op wolkjes lopen'. Ik ging ermee naar de huisarts en die dacht dat ik vast iets onder de leden had. Dat klopte, want ik was weer eens verkouden.

Diezelfde week kreeg ik een smaakstoornis, alles begon bitter te smaken. Weer naar huisarts, maar er werd niets gedaan. De tintelingen begonnen in handen, voeten en neuspuntje ongeveer een week na de 'wolkjes'. Ook kreeg ik verlammingsverschijnselen in het gezicht, mijn mondhoek ging hangen en ik kreeg mijn rechteroog niet meer dicht.

De week erna zat ik drie keer bij de huisarts, de eerste 2 keer bij de een, de laatste keer bij de ander. Die hoorde mij aan en heeft meteen het ziekenhuis gebeld. Ik kon diezelfde middag nog op de neuropoli terecht. Daar zijn allerlei testjes gedaan: kloppen op knie, oogtest, puntje van neus met mijn vinger proberen te raken, enz. De neuroloog zei dat ik de volgende dag opgenomen moest worden (ja hoor 2 weken voor kerst, heb ik weer) om allerlei tests te ondergaan.

De volgende dag, ik stond nog niet eens ingeschreven op zaal, mee voor de ECG, waar niets uitkwam, behalve dat mijn hersenstam wat minder werkte. Lumbaalpunctie keurig ondergaan, zag er helder uit volgens de verpleegkundige die hem afnam. Spier- en zenuwtest gehad. Leuk zeg, met 'n naald in mijn scheenbeen en dan mijn voet bewegen auauau! Geloof dat ik op z'n minst 200x geprikt ben...

Toen kreeg ik de uitslag: GBS! Ik heb uiteindelijk 3 dagen in het ziekenhuis gelegen. De neuroloog vond het vreemd, want ondanks de tintelingen kon ik nog steeds een wattenstaafje over mijn vingertoppen voelen gaan.

Het is zonder medicijnen uit zichzelf overgegaan. Twee maanden na de diagnose had ik nergens last meer en at ik weer met smaak.

Toen ik me erop ingelezen had toen ik weer thuis was, las ik ook de verhalen op deze site en ben erg geschrokken, maar ik dank ... op m'n blote voeten dat ik het niet zo erg gehad heb als ik in sommige verhalen lees. Dus het kan ook in lichtere mate voorkomen.

Groetjes,

Geraldine Slijkoort

Terug naar patiëntenindex

Terug naar de hoofdindex