Blog over Jan Waanders, geschreven door zijn vrouw Frieda.

Deze blog gaat over de plotselinge ziekte van Jan Waanders die op 4 april 2010 getroffen werd door Guillain-Barré. Een soort dagboek, waarin iedereen die graag wilde weten hoe het ging, de ontwikkelingen kon volgen. Van de verpleging kreeg ik meerdere keren het advies om een dagboek bij te houden, zeker over de periode op de Intensive Care. Dit omdat Jan later zich van deze periode waarschijnlijk weinig meer zal herinneren.

Het was goed voor hem zoveel mogelijk betrokken te blijven bij het ‘normale leven’ en in het beginstadium van zijn ziekte, heeft hij zelf ook te kennen gegeven graag op een of andere manier contact te willen houden met familie, vrienden, team Waanders, collega-brandweerlieden en alle andere mensen uit zijn normale omgeving.

Na een zeer ernstig verloop van GBS, welke vanaf dag 1 na te lezen in de blog, is Jan gelukkig weer een heel eind op weg in z’n herstel. De dagelijkse blog werd vanaf het moment dat Jan opgenomen werd in het revalidatiecentrum (augustus 2010) een wekelijkse update en het laatste bericht dateert van december.

Jan is bijna weer de oude en met genoeg tijd en doorzettingsvermogen hebben we er alle vertrouwen in dat het weer helemaal goed komt.

Zoals het mij goed deed, positieve ervaringsverhalen te lezen over deze heftige ziekte, hoop ik dat anderen hoop en moed putten uit dit verhaal.

Frieda

Klik hier om naar de blog te gaan.


Wilt u mij mailen, klik dan hier

Terug naar patiëntenindex

Terug naar de hoofdindex